Anmälan

Anmäl dig enkelt till tävlingar

Användarkonto i Eventor

För tävlingsklasser vill arrangören ha en föranmälan via Eventor och du behöver också tillhöra en klubb enligt Riksidrottsförbundets stadgar. Innan du kan anmäla dig i Eventor behöver du skaffa ett användarkonto och vara inloggad med dina användaruppgifter:

  • Är du medlem i en klubb ansluten till Svenska Orienteringsförbundet behöver någon av klubbens administratörer ordna användaruppgifter åt dig. Kontakta din klubb så får du användaruppgifterna via e-post. Logga sedan in med dessa i Eventor och anmäl dig enligt instruktion nedan.
  • Saknar du medlemskap i en klubb ansluten till Svenska Orienteringsförbundet, t ex om du tävlar för en utländsk förening, registrerar du ett användarkonto på egen hand. Det tar bara en minut. Logga sedan in med dina användaruppgifter i Eventor och anmäl dig enligt instruktion nedan.

Öppna motionsklasser utan föranmälan

Notera att det för öppna motionsklasser, som erbjuds vid nästan alla tävlingar, inte behövs någon föranmälan och du behöver inte heller tillhöra någon klubb. Istället anmäler du dig direkt ute på plats på tävlingen.

För varje tävling finns en karta hur du hittar till tävlingen, samt en vägbeskrivning.

Logga in

Logga in via Logga in-knappen uppe till vänster. På sidan som kommer upp, fyll i dina uppgifter och klicka på Logga in. Där finns också en Glömt lösenordet-funktion om du glömt ditt lösenord.

Så här går anmälan till

Väl inloggad går anmälan till så här:

  1. Gå in i tävlingskalendern.
  2. Välj den tävling du vill springa genom att klicka på den.
  3. På tävlingens sida, klicka på Anmäl till höger.
  4. En sida där du bekräftar din anmälan kommer upp. Kontrollera att klass och bricknummer är korrekt och klicka på Spara. Klart!

Om arrangören önskar ha in betalning på förhand, följ instruktionerna och betala på det sätt arrangören önskar (via betalkort, bankgiro etc.).

Anmälan till flera tävlingar samtidigt

Vill du anmäla dig till flera tävlingar på samma gång går det också bra. Då gör du så här:

  1. Bocka för i tävlingskalendern de tävlingar du vill springa (går också bra att bocka för endast en tävling).
  2. När du valt klart, klicka på Anmäl till förbockade tävlingar längst upp eller längst ner på sidan.
  3. En sida där du bekräftar din anmälan kommer upp. Kontrollera att klass och bricknummer är korrekt för respektive tävling och klicka på Spara. Klart!

Anmäla flera deltagare och stafettanmälan

På sidan där du bekräftar din anmälan kan du också anmäla flera deltagare från din klubb.

För anmälan av lag till stafetter behöver du vara medlem i en klubb. Anmälan kan alla klubbmedlemmar göra, om inte din klubb kräver att du ska ha rollen Anmälningsansvarig.

Hjälp och support

Känner du dig osäker finns det en sida med frågor och svar, en anmälningsguide samt ett forum där du kan fråga och få svar. Om du behöver ytterligare hjälp, kontakta supporten.

Ta hjälp av www.gåvokortspecialisten.se och skicka gåvor och presenter till tränarna och orienterarna på SSK.

Om du är ny i orienteringssporten rekommenderar vi varmt ett besök på avdelningen Börja orientera på Svenska Orienteringsförbundets hemsida.